Backfired: When VW lied to America (filmpje)

Het kon niet uitblijven: in de Verenigde Staten is nu ook een film gemaakt over het dieselschandaal bij Volkswagen onder de veelzeggende titel ‘Backfired: When VW Lied to America’.

De documentaire film, geproduceerd door Dave Bell van het Media and Policy Centre CA, ‘graaft in een cultuur van arrogantie die bij de Duitse onderneming was doorgedrongen terwijl miljardair Ferdinand Piëch er directeur en later bestuursvoorzitter was’, omschrijft weekblad Forbes. "Iedereen is het er over eens dat Piëch, kleinzoon van Ferdinand Porsche en een grootaandeelhouder in VW, een atmosfeer van ‘krijg het voor elkaar of anders….’ schiep en een cultuur creëerde die verschillende VW-directeuren er toe aanzette om fraude te accepteren die er toe leidde dat het bedrijf tientallen miljarden dollars moet betalen aan overheden en klanten."

Context

De documentaire plaatst het schandaal echter ook in de bredere context van de klimaatbeweging en schone-lucht-acties in Californië, met interviews met verschillende betrokkenen waaronder oud-gouverneur Arnold Schwarzenegger.
 

Bekijk onderstaand een teaser van de documentaire. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Backfired: When VW lied to America (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Backfired: When VW lied to America (filmpje)

Het kon niet uitblijven: in de Verenigde Staten is nu ook een film gemaakt over het dieselschandaal bij Volkswagen onder de veelzeggende titel ‘Backfired: When VW Lied to America’.

De documentaire film, geproduceerd door Dave Bell van het Media and Policy Centre CA, ‘graaft in een cultuur van arrogantie die bij de Duitse onderneming was doorgedrongen terwijl miljardair Ferdinand Piëch er directeur en later bestuursvoorzitter was’, omschrijft weekblad Forbes. "Iedereen is het er over eens dat Piëch, kleinzoon van Ferdinand Porsche en een grootaandeelhouder in VW, een atmosfeer van ‘krijg het voor elkaar of anders….’ schiep en een cultuur creëerde die verschillende VW-directeuren er toe aanzette om fraude te accepteren die er toe leidde dat het bedrijf tientallen miljarden dollars moet betalen aan overheden en klanten."

Context

De documentaire plaatst het schandaal echter ook in de bredere context van de klimaatbeweging en schone-lucht-acties in Californië, met interviews met verschillende betrokkenen waaronder oud-gouverneur Arnold Schwarzenegger.
 

Bekijk onderstaand een teaser van de documentaire. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding