Twee laadsystemen voor Audi e-tron

De nieuwe Audi e-tron, die begin 2019 op de markt komt, wordt leverbaar met een thuislaadoplossing om de auto te integreren in de huiselijke infrastructuur van de gebruiker.

Volgens Audi maakt slimme samenwerking met de energiemanagementsystemen voor thuis kostenefficiënt laden mogelijk, desgewenst met gebruikmaking van de energie van zonnepanelen.
Het standaard laadsysteem van de Audi e-tron biedt de mogelijkheid om de auto op te laden bij maximaal 11 kW. Het optionele connect laadsysteem verdubbelt het laadvermogen tot 22 kW, waarbij de Audi e-tron wordt voorzien van een tweede, optionele lader. Het connect laadsysteem is tevens te koppelen aan de energievoorziening binnen het huis. Via het Wifi thuisnetwerk voorziet het laadsysteem in samenwerking met het home energy management system (HEMS) in intelligente laadfuncties.

Audi maakt duidelijk dat e-tron-rijders met het connect laadsysteem en een geschikt HEMS kunnen profiteren van variabele energietarieven om hun Audi e-tron op te laden. Dit systeem kan de batterij opladen op momenten waarop elektriciteit goedkoper is, terwijl het tegelijkertijd rekening houdt met individuele mobiliteitsvereisten, zoals de tijd van vertrek en de batterijstatus.

Met zonnepanelen is het helemaal eenvoudig. E-tron-rijders kunnen het laadproces optimaliseren door die zonne-energie te gebruiken om hun Audi e-tron mee op te laden. Het systeem is beschermd tegen mogelijke stroomuitval. Klanten laden altijd met de maximaal beschikbare capaciteit die het energienet thuis en de auto aan kunnen.  

Elektrische powerboot van Jaguar Vector Racing verbreekt snelheidsrecord

Jaguar Vector Racing heeft op het beroemde Coniston Water in Engeland, over een traject van een kilometer lengte dat in twee richtingen is afgelegd, het wereldsnelheidsrecord voor elektrisch aangedreven boten verbeterd. Dat deed Jaguar Vector Racing met de elektrische Jaguar Vector V20E. De powerboot haalde een gemiddelde snelheid van 142,6 km/u.

De Jaguar Vector V20E, ontworpen en gebouwd door Jaguar Vector in samenwerking met Jaguar Racings technische partner, Williams Advanced Engineering, werd bestuurd door Jaguar Vectors medeoprichter en technisch directeur Peter Dredge.
Jaguar is sinds oktober 2017 de partner van Vector. Het team onderneemt de komende achttien maanden nog meer pogingen om nieuwe nationale en wereldrecords te vestigen. Het Britse Vector Powerboats is in 2012 opgericht.

China verliefd op PHEV

De vraag naar plug-in hybrides in China groeit hard. Alleen al in de maand mei werden er 95.000 plug-in hybrides verkocht in China. Dat is 128 procent meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en goed voor een recordmarktaandeel van 5 procent.

De verkoop van PHEV’s groeit hard, zo blijkt uit cijfers. In de maanden januari tot en met mei zijn er bijna 295.000 PHEV’s verkocht in China, ten opzichte van minder dan 100.000 exemplaren in de Verenigde Staten.

De populairste vijf plug-in hybrides in China zijn de BAIC EC-Series (12.624), BYD Qin PHEV (4.496), SAIC Baojun E100 (4.310), Zhidou D2 EV (4.262) en BAIC EX-Series (4.034).

Bron: ZERauto