"In de eerste helft van dit jaar hebben we het productieniveau aanzienlijk opgevoerd. Over heel 2018 verwachten we sterke wisselingen in productie, voorraden en afleveringen die gevolgen zullen hebben voor de financiële resultaten," stelt Audi in een toelichting op de halfjaarcijfers. Moederbedrijf Volkswagen Groep heeft al eerder gewaarschuwd dat het in de tweede jaarhelft slechter zal draaien door de WLTP-problemen.

Audi wist in de eerste zes maanden van 2018 de omzet met ruim 1,1 miljard euro op te voeren tot 31,183 miljard euro. De operationele winst ging slechts licht omhoog van 2,68 naar 2,761 miljard waarmee Audi de operationele marge op 8,9 procent wist te houden. Het aantal afgeleverde auto’s nam met bijna vijf procent toe naar 949.282 exemplaren.

"We hebben de eerste helft van dit buitengewone jaar goed weten door te komen en hebben Audi op het juiste spoor gehouden. We houden de huidige fase met veel gedoe en overgangen onder controle maar vanwege de climax bij het vernieuwen van onze modellen en de enorm veeleisende overgang naar de WLTP standaard zullen de uitdagingen de komende maanden weer verder toenemen," aldus directeur financiën en IT Alexander Seitz. In de toelichting op de cijfers komt tijdelijk directeur Bram Schot overigens niet aan het woord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding