Elektrificatie zet door in Europa

De verkoop van deels elektrische modellen (inclusief stekkerloze hybride auto’s) is in Europa in het eerste halfjaar met 31 % gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier JATO Dynamics.

nissan leaf

In de eerste 6 maanden van 2018 werden in 27 Europese markten 450.200 nieuwe personenauto’s met (deels)elektrische aandrijving geregistreerd. Daarmee nemen zij 5,4 % van de totale autoverkoop voor hun rekening. Een jaar geleden was dat nog 4,3 %. In de klasse van de volledig elektrische auto’s was de Nissan Leaf het bestverkochte model in Europa. Met een kleine 17.000 registraties blijft hij de Renault Zoé nipt voor.

In het segment van de stekkerhybride modellen was de Mitsubishi Outlander PHEV onveranderd de populairste. Hiervan werden in de eerste 6 maanden 9.244 stuks verkocht. De Toyota Yaris Hybrid is de populairste stekkerloze hybride van Europa, met ruim 61.500 geregistreerde exemplaren.

In Nederland zijn er in het eerste half jaar liefst 142 % meer elektrische auto’s verkocht dan in dezelfde periode van 2017. Het marktaandeel van dergelijke modellen in de totale afzet is gestegen van 1,1 % in 2016 naar 3,1 % in de periode januari t/m juni 2018. Een reden voor deze groei is de komst van nieuwe aantrekkelijke modellen, zoals de nieuwe generatie van de Nissan Leaf, de Opel Ampera-e en zeer recent de Jaguar I-Pace. Daarnaast is de volledig elektrische auto het enige type waarmee nog geprofiteerd kan worden van een verlaagd bijtellingpercentage. De meestverkochte elektrische auto in Nederland is dit jaar tot nu toe de Tesla Model S, net als vorig jaar. De nieuwe generatie Nissan Leaf stijgt van de zevende naar de tweede plaats. Ook de al langer bestaande Volkswagen e-Golf doet het goed. Daarvan zijn er dit jaar al 350 exemplaren meer verkocht dan in 2017.

Elektrificatie zet door in Europa - Automobielmanagement.nl

Elektrificatie zet door in Europa

De verkoop van deels elektrische modellen (inclusief stekkerloze hybride auto’s) is in Europa in het eerste halfjaar met 31 % gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier JATO Dynamics.

nissan leaf

In de eerste 6 maanden van 2018 werden in 27 Europese markten 450.200 nieuwe personenauto’s met (deels)elektrische aandrijving geregistreerd. Daarmee nemen zij 5,4 % van de totale autoverkoop voor hun rekening. Een jaar geleden was dat nog 4,3 %. In de klasse van de volledig elektrische auto’s was de Nissan Leaf het bestverkochte model in Europa. Met een kleine 17.000 registraties blijft hij de Renault Zoé nipt voor.

In het segment van de stekkerhybride modellen was de Mitsubishi Outlander PHEV onveranderd de populairste. Hiervan werden in de eerste 6 maanden 9.244 stuks verkocht. De Toyota Yaris Hybrid is de populairste stekkerloze hybride van Europa, met ruim 61.500 geregistreerde exemplaren.

In Nederland zijn er in het eerste half jaar liefst 142 % meer elektrische auto’s verkocht dan in dezelfde periode van 2017. Het marktaandeel van dergelijke modellen in de totale afzet is gestegen van 1,1 % in 2016 naar 3,1 % in de periode januari t/m juni 2018. Een reden voor deze groei is de komst van nieuwe aantrekkelijke modellen, zoals de nieuwe generatie van de Nissan Leaf, de Opel Ampera-e en zeer recent de Jaguar I-Pace. Daarnaast is de volledig elektrische auto het enige type waarmee nog geprofiteerd kan worden van een verlaagd bijtellingpercentage. De meestverkochte elektrische auto in Nederland is dit jaar tot nu toe de Tesla Model S, net als vorig jaar. De nieuwe generatie Nissan Leaf stijgt van de zevende naar de tweede plaats. Ook de al langer bestaande Volkswagen e-Golf doet het goed. Daarvan zijn er dit jaar al 350 exemplaren meer verkocht dan in 2017.