Audi-baas Stadler blijft in de cel

De twee maanden geleden aangehouden en op non-actief gestelde topman van Audi Rupert Stadler zit nog steeds in de gevangenis. De rechtbank in München heeft een nieuw verzoek van de advocaten van Stadler om hem vrij te laten afgewezen omdat gevreesd wordt dat de Audi-baas dan alsnog documenten kan vernietigen die een rol spelen in de rechtszaken rond het sjoemelschandaal.

"Hij is op de hoogte van de manipulaties of heeft met het bewust verzwijgen van de manipulaties toegelaten dat de betroffen motoren weer ingezet zijn en in de verkoop werden gebracht. Ook het verduisteringsgevaar blijft bestaan als reden voor het gevangen houden," aldus de betrokken kamer van de rechtbank. Stadler zit sinds zijn aanhouding op 18 juli in het huis van bewaring Augsburg-Gablingen. Hij is voorlopig als CEO van Audi vervangen door de Nederlander Bram Schot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi-baas Stadler blijft in de cel - Automobielmanagement.nl

Audi-baas Stadler blijft in de cel

De twee maanden geleden aangehouden en op non-actief gestelde topman van Audi Rupert Stadler zit nog steeds in de gevangenis. De rechtbank in München heeft een nieuw verzoek van de advocaten van Stadler om hem vrij te laten afgewezen omdat gevreesd wordt dat de Audi-baas dan alsnog documenten kan vernietigen die een rol spelen in de rechtszaken rond het sjoemelschandaal.

"Hij is op de hoogte van de manipulaties of heeft met het bewust verzwijgen van de manipulaties toegelaten dat de betroffen motoren weer ingezet zijn en in de verkoop werden gebracht. Ook het verduisteringsgevaar blijft bestaan als reden voor het gevangen houden," aldus de betrokken kamer van de rechtbank. Stadler zit sinds zijn aanhouding op 18 juli in het huis van bewaring Augsburg-Gablingen. Hij is voorlopig als CEO van Audi vervangen door de Nederlander Bram Schot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding