EVBox wil 1 miljoen laadstations in 2025

EVBox, een van de grootste leveranciers van laadpalen voor elektrisch rijden ter wereld, wil in 2025 1 miljoen actieve EVBox laadstations hebben. Die doelstelling heeft Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox uitgesproken. EVBox heeft nu 60.000 laadpunten.

vereenooghe

"In grote steden ademt 90% van de mensen ongezonde lucht door een te hoge co2-emmissie. Bijna een kwart van deze uitstoot wordt veroorzaakt door het verstoken van fossiele brandstof voor transport. Met elektrische mobiliteit gaan we het tij keren. EVBox committeert zich daarom aan de doelstelling om in 2025 1 miljoen laadstations actief te hebben. Dat is ambitieus, maar noodzakelijk als we de wereld willen verduurzamen," meldt Vereenooghe.

EVBox heeft nu 60.000 operatieve laadstations, waaronder 700 snelladers. Het doel van een miljoen laadstations vraagt om een groei van 1.500%. Die groei denkt EVBox onder andere te realiseren doordat de vraag naar laadstations meestijgt met de groeiende verkoop van elektrische auto’s. "Door de snelle opkomst van het elektrisch rijden wordt het gemakkelijk voor de industrie om schaalvoordelen te creëren. Voertuigen, laadstations en batterijen worden allemaal goedkoper door schaalvoordeel en innovatie. Hierdoor worden de kosten voor laadstations lager," laat het bedrijf verder in een verklaring weten.

EVBox wil 1 miljoen laadstations in 2025 - Automobielmanagement.nl

EVBox wil 1 miljoen laadstations in 2025

EVBox, een van de grootste leveranciers van laadpalen voor elektrisch rijden ter wereld, wil in 2025 1 miljoen actieve EVBox laadstations hebben. Die doelstelling heeft Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox uitgesproken. EVBox heeft nu 60.000 laadpunten.

vereenooghe

"In grote steden ademt 90% van de mensen ongezonde lucht door een te hoge co2-emmissie. Bijna een kwart van deze uitstoot wordt veroorzaakt door het verstoken van fossiele brandstof voor transport. Met elektrische mobiliteit gaan we het tij keren. EVBox committeert zich daarom aan de doelstelling om in 2025 1 miljoen laadstations actief te hebben. Dat is ambitieus, maar noodzakelijk als we de wereld willen verduurzamen," meldt Vereenooghe.

EVBox heeft nu 60.000 operatieve laadstations, waaronder 700 snelladers. Het doel van een miljoen laadstations vraagt om een groei van 1.500%. Die groei denkt EVBox onder andere te realiseren doordat de vraag naar laadstations meestijgt met de groeiende verkoop van elektrische auto’s. "Door de snelle opkomst van het elektrisch rijden wordt het gemakkelijk voor de industrie om schaalvoordelen te creëren. Voertuigen, laadstations en batterijen worden allemaal goedkoper door schaalvoordeel en innovatie. Hierdoor worden de kosten voor laadstations lager," laat het bedrijf verder in een verklaring weten.