Twee-derde varianten Audi niet leverbaar

Ruim twee op de drie motorvarianten van Audi zijn vandaag de dag niet leverbaar wegens de WLTP-problemen bij de productie en keuringen.

Daardoor zakten de verkopen in de afgelopen maand ook met 22 procent in. Audi verwacht dat pas tegen het eind van het jaar alle modellen weer in alle aangeboden varianten te bestellen zullen zijn.

Moederbedrijf Volkswagen Groep had al eerder laten weten dat WLTP tot grote problemen zou leiden waardoor de verkopen deze laatste maanden van het jaar ook tegen zullen vallen. Wat Audi betreft hebben vooral de fabrieken van Ingolstadt en Neckersulm last van de vertragingen. Volgens een woordvoerder van Audi vraagt de test een grotere flexibiliteit van de werknemers. De banden lopen trager in de fabriek of worden zelfs stilgelegd. Een aantal modellen wordt in afwachting van de toelating toch al geproduceerd, om nadien sneller leverbaar te zijn. Voor heel 2018 zou de productie daarom uiteindelijk nagenoeg even hoog uit kunnen komen als vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Twee-derde varianten Audi niet leverbaar - Automobielmanagement.nl

Twee-derde varianten Audi niet leverbaar

Ruim twee op de drie motorvarianten van Audi zijn vandaag de dag niet leverbaar wegens de WLTP-problemen bij de productie en keuringen.

Daardoor zakten de verkopen in de afgelopen maand ook met 22 procent in. Audi verwacht dat pas tegen het eind van het jaar alle modellen weer in alle aangeboden varianten te bestellen zullen zijn.

Moederbedrijf Volkswagen Groep had al eerder laten weten dat WLTP tot grote problemen zou leiden waardoor de verkopen deze laatste maanden van het jaar ook tegen zullen vallen. Wat Audi betreft hebben vooral de fabrieken van Ingolstadt en Neckersulm last van de vertragingen. Volgens een woordvoerder van Audi vraagt de test een grotere flexibiliteit van de werknemers. De banden lopen trager in de fabriek of worden zelfs stilgelegd. Een aantal modellen wordt in afwachting van de toelating toch al geproduceerd, om nadien sneller leverbaar te zijn. Voor heel 2018 zou de productie daarom uiteindelijk nagenoeg even hoog uit kunnen komen als vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding