Opel heeft op last van het KBA vorige maand al enkele jaargangen van de Insignia, de Cascade en de Zafira moeten terugroepen om vermeende sjoemelsoftware te herstellen. Opel beweert steeds dat er niets mis is met die auto’s maar heeft vorige week een rechtszaak tegen de terugroep-order verloren. Maar volgens de regionale omroep van Hessen kijkt het KBA nu ook naar andere succesvolle modellen van Opel. Daarbij gaat het ook om auto’s met dieselmotoren die voldoen aan de nieuwste Euro 6 norm. Opel heeft tot nu toe geen commentaar gegeven op de berichten.

Als Opel inderdaad op hogere kosten wordt gejaagd en mogelijk zelfs schadevergoedingen zou moeten uitkeren, dan zou een flink deel van de rekening uiteindelijk terecht kunnen komen bij General Motors dat de Duits-Britse fabrikant pas in augustus vorig jaar definitief overdroeg aan PSA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding