Het doel van het project, dat samen met Car4Share werd opgezet, was om na te gaan hoe op de meest efficiënte manier een autodeelproject in de markt is te zetten. Na 14 maanden zijn alle doelstellingen ruimschoots behaald. 

Binnen het autodeelproject zijn meer dan 100.000 ritten gemaakt en er zijn miljoenen kilometers afgelegd in Amsterdam en ver daarbuiten. De 10.000 gebruikers beoordelen het project als uitstekend. En nog belangrijker: de ervaring die is opgedaan geeft onschatbare inzichten voor het invoeren van nieuwe mobiliteitsdienstverlening.

IONIQ Car Sharing wordt inmiddels in de huidige vorm niet langer aangeboden, de elektrische Hyundai’s verdwijnen voor het eind van het jaar uit het Amsterdamse straatbeeld te halen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding