Tevens zegt Fetch Car Sharing dankbaar gebruik te maken van de kennis en ervaring van Renault op het gebied van elektrisch rijden; Renault is de grootste aanbieder van elektrische deelauto’s in Europa. Het Franse automerk heeft meer dan 5.000 elektrische deelauto’s rijden in verschillende grote steden in Europa.

De deelauto’s zijn ‘free-floating’, waarbij de auto’s geen vaste parkeerplaats hebben, maar overal binnen de parkeerzone in Amsterdam kunnen worden opgehaald en achtergelaten. De gebruiker betaalt geen parkeerkosten in Amsterdam zolang aan de wet en regelgeving voldaan wordt. Een team van medewerkers zorgt dat de auto’s worden opgeladen en beschikbaar zijn op strategische locaties in de hoofdstad. Welke tweede stad in Nederland later dit jaar volgt, wordt niet bekend gemaakt.

De ZOE’s komen in de plaats van de elektrische Hyundai IONIQ’s die vanaf eind 2017 in Amsterdam stonden. Alle 100 Ionics zijn eind december door de importeur weer opgehaald omdat, naar verluidt, Amsterdam heeft gekozen voor het deelproject van ELC.