Aantal vulstations voor waterstof wordt flink opgevoerd

Het ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat wil flink investeren in tankstations voor waterstof als brandstof voor auto’s. In Amsterdam komen vier van dat soort faciliteiten, in Utrecht twee en in Arnhem, Breda, Den Haag, Hoofddorp, Groningen, Rotterdam en Pesse voorlopig één.

De tankstations moeten volgend jaar al in gebruik worden genomen. De projecten worden deels gesubsidieerd uit Europese fondsen voor de duurzaamheid. Hoeveel de nieuwe tankstations gaan kosten is niet bekend gemaakt. Vorig jaar deelde het ministerie wel mee 25 miljoen te investeren in infrastructuur voor waterstof. Volgens het Financieel Dagblad zijn er op dit moment pas twee vulstations voor waterstof, één in Rotterdam en één in Helmond maar dat ligt achter een slagboom. Daardoor zijn er in heel Nederland ook maar een vijftigtal auto’s geregistreerd die op die brandstof rijden. In de autowereld zelf is het vooral Toyota dat tot nu toe sterk inzet op waterstof, de andere fabrikanten mikken vooralsnog vooral op elektrisch.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

‘In de autowereld zelf is het vooral Toyota dat tot nu toe sterk inzet op waterstof, de andere fabrikanten mikken vooralsnog vooral op elektrisch.’
Waterstof is elektrisch (FCEV)!

Geplaatst door: Wim Ruberg op
Aantal vulstations voor waterstof wordt flink opgevoerd - Automobielmanagement.nl

Aantal vulstations voor waterstof wordt flink opgevoerd

Het ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat wil flink investeren in tankstations voor waterstof als brandstof voor auto’s. In Amsterdam komen vier van dat soort faciliteiten, in Utrecht twee en in Arnhem, Breda, Den Haag, Hoofddorp, Groningen, Rotterdam en Pesse voorlopig één.

De tankstations moeten volgend jaar al in gebruik worden genomen. De projecten worden deels gesubsidieerd uit Europese fondsen voor de duurzaamheid. Hoeveel de nieuwe tankstations gaan kosten is niet bekend gemaakt. Vorig jaar deelde het ministerie wel mee 25 miljoen te investeren in infrastructuur voor waterstof. Volgens het Financieel Dagblad zijn er op dit moment pas twee vulstations voor waterstof, één in Rotterdam en één in Helmond maar dat ligt achter een slagboom. Daardoor zijn er in heel Nederland ook maar een vijftigtal auto’s geregistreerd die op die brandstof rijden. In de autowereld zelf is het vooral Toyota dat tot nu toe sterk inzet op waterstof, de andere fabrikanten mikken vooralsnog vooral op elektrisch.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

‘In de autowereld zelf is het vooral Toyota dat tot nu toe sterk inzet op waterstof, de andere fabrikanten mikken vooralsnog vooral op elektrisch.’
Waterstof is elektrisch (FCEV)!

Geplaatst door: Wim Ruberg op