Er komen steeds meer openbare laadpalen bij, maar het gebruik ervan blijft niet altijd even handig. Ze zijn niet altijd bij je bestemming in de buurt, je moet er soms ook even naar zoeken en eenmaal gevonden zijn ze nog wel eens bezet. Het heeft dus zo zijn voordelen om een eigen laadpaal te hebben, maar kan je zomaar een laadpaal kopen?

Voorproefje voor de nieuwe Kangoo: Renault Kangoo Z.E. Concept

Renault werkt hard aan een volledig nieuwe Kangoo. De Kangoo Z.E. Concept geeft ons alvast een eerste indruk van de nieuwe besteller, waarvan ook Nissan een eigen variant zal introduceren.

De huidige Renault Kangoo, die in ons land al enige tijd alleen nog als bestelbus wordt geleverd, stamt al weer uit 2007. Tijd voor een opvolger dus en Renault is daar al druk mee bezig. In de vorm van de Kangoo Z.E. Concept krijgen we alvast een voorproefje. De auto ziet er al aardig productierijp uit, we hoeven eigenlijk alleen het conceptcarsausje weg te denken.

Tesla komt met Standard Range-versies Model S en Model X

Tesla introduceert Standard Range-uitvoeringen van de Tesla Model S en Tesla Model X. De komst van deze basisversies hebben een positieve invloed op de vanafprijs.

Er is meer nieuws over de elektrische aandrijflijnen van de Model S en Model X. Zo krijgen beide modellen een nieuwe elektromotor vóór. Tesla schakelt over van een Induction Motor (IM) naar een Permanent Magnet (PM) krachtbron. Alleen deze aanpassing resulteert al in een 10 procent verbeterde range.

Opladen van een elektrische auto: hoe werkt het?

Als de tank van een benzine- of dieselauto bijna leeg is, dan tank je die binnen een paar minuten weer vol bij de pomp. Zo simpel is dat. Maar hoe werkt het eigenlijk als de batterij van een elektrische auto leeg raakt? Is het opladen net zo eenvoudig? We leggen het uit.

Fiat Centoventi is nu zelf samen te stellen

Het gebeurt niet vaak dat een autofabrikant de mogelijkheid geeft om een studiemodel online samen te stellen. De Fiat Concept Centoventi is misschien wel de eerste. Op de website van Fiat is het kekke studiemodel volledig naar eigen smaak aan te kleden.

Fiat presenteerde de Concept Centoventi in maart op de Autosalon van Genève ter ere van het 120-jarig bestaan van het Italiaanse merk. Het idee achter de elektrische hatchback is dat je hem helemaal zelf aan kunt kleden. De kleur, het dak, de bumpers, de bekledingsstof, het infotainmentsysteem en de accessoires, je mag de look en feel helemaal zelf invullen.

Hyundai komt met slimme EV-app, ook voor Kia

Hyundai Motor Group – het moederbedrijf van Kia en Hyundai – werkt aan een speciale EV-app waarmee diverse laadfuncties en instellingen van je (deels) elektrische auto vanaf je smartphone te bedienen zijn.

De nog naamloze app biedt onder meer toegang tot menu’s om instellingen van het regeneratieve remsysteem te wijzigen. Verder kunnen mensen het motorvermogen en -koppel reguleren en een maximumsnelheid van het voertuig instellen. Dat laatste is handig als een particulier of een verhuurbedrijf de Hyundai of Kia uitleent. Climate control is ook via de app te bedienen.

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding