Nissan gaat een stap verder en focust niet alleen op elektrisch rijden, maar ook op de ontwikkeling van duurzame gebouwen. Het bekendste voorbeeld daarvan is de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Het dak is bekleed met zonnepanelen en in de ruimte onder het voetbalstadion bevinden zich 148 Leaf-accupakketten. De zonne-energie wordt gebruikt om de Johan Cruijff Arena en de naastgelegen Ziggo Dome en AFAS Live te voeden. Overtollige energie die de zonnepannelen genereren wordt opgeslagen in de accupakketten.

E.GO vanaf 2020 in Nederland verkrijgbaar

Binnenkort kunnen we een nieuw automerk op de Nederlandse markt verwachten. AutoHaarhuis uit Geleen gaat e.GO in Nederland vertegenwoordigen. Dankzij de gunstige Nederlandse prijs kan de e.Go Life zomaar voor een doorbraak zorgen op de EV-markt.

Het Duitse merk e.GO heeft geen gebrek aan aandacht. Sinds de eerste levenstekenen in 2017 groeit de interesse in de compacte e.GO Life gestaag. Al meer dan 3.000 mensen hebben een reservering geplaatst voor de Life die slechts 3.348 mm lang, 1.748 mm breed en 1.581 mm hoog is. Er is keuze uit de e.GO Life 20, e.GO Life 40 en de e.GO Life 60 die qua uitrusting en actieradius van elkaar verschillen.

Citroën viert eeuwfeest met futuristische C19_19 Concept

Citroën bestaat in 2019 precies honderd jaar. Het Franse merk grijpt deze periode niet alleen aan om terug te blikken op de rijke historie, maar ook om vooruit te kijken in de toekomst. Met deze futuristische Citroën C19_19 Concept bijvoorbeeld.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan liet Citroën al weten dit jaar twee conceptcars te zullen presenteren. De eerste werd eerder dit jaar al voorgesteld met de kleine Ami-One. Nu presenteert Citroën deze merkwaardige C19_19 Concept. Het gaat hier om een futuristisch studiemodel dat laat zien hoe de mensen van Citroën de toekomst voor zich zien. Niet alleen qua design, ook qua aandrijving.

Aston Martin Rapide E het circuit op in Monaco

Aston Martin gaf nog voor de officiële start van de Formula E Monaco ePrix van afgelopen weekend een publiek optreden met de nieuwe Rapide E op het stratencircuit van Monaco. De oplage van de eerste elektrische auto van Aston Martin is beperkt op 155 exemplaren.

Volgens Aston Martin zijn er nog enkele exemplaren verkrijgbaar. De productie van de elektrische powersaloon start in het vierde kwartaal van 2019 in de nieuwe productiefaciliteit van Aston Martin Lagonda, gelegen in St Athan, Wales.

Opel Grandland X  Hybrid4, dit is hem!

Opel geeft de plug-in hybride versie van de Grandland X dezelfde toevoeging in de naam als de PHEV-versies van de Peugeot 3008 en 508. De Opel luistert dus naar de naam Grandland X Hybrid4.

De Opel Grandland X Hybrid4 – optioneel leverbaar met een zwarte motorkap – is uitgerust met een 200 pk (147 kW) sterke 1,6-liter viercilinder turbobenzinemotor en twee 109 pk (80 kW) sterke elektromotoren, een AWD-systeem en een 13,2 kWh lithium-ion batterij. De elektromotor voorin drijft de voorwielen aan samen met de verbrandingsmotor via een geëlektrificeerde achttraps automaat. De tweede elektromotor en het differentieel zijn geïntegreerd in de elektrisch aangedreven achteras. Op verzoek ontstaat zodoende vierwielaandrijving.

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding