Veel zakelijke rijders hikken volgens MoveMove tegen een elektrische auto aan vanwege onzekerheid over de beperkte actieradius, oplaadlocaties en prijzen. Het aantal laadpalen voor elektrische auto’s mag de afgelopen drie jaar zijn gestegen van 26.000 tot 38.000, duidelijker is de markt er niet op geworden, vindt Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard. “Er is een wildgroei aan laadpalen en aanbieders, en over de tarieven voor elektrisch laden bestaat veel onduidelijkheid. Als ondernemer heb je daarnaast ook te maken met allemaal verschillende apps, pasjes en facturen voor zakelijke reiskosten, helemaal als je ook regelmatig gebruik maakt van parkeren, de wasstraat en openbaar vervoer.”

Overal laden

De oplossing van MoveMove stelt elektrische rijders in staat om bij elke openbare laadpaal in Nederland de auto te laden. In een app zijn de dichtstbijzijnde laadpalen en hun actuele beschikbaarheid te vinden. De gebruikers krijgen alle gemaakte kosten in één overzicht en op één factuur, ongeacht bij welke aanbieder ze hebben geladen. Daar komt bovenop dat MoveMove per kWh geen extra kosten berekent. Roozeman: “De meeste aanbieders van laadsleutels berekenen voor het laden bij andere laadpaalaanbieders extra roamingkosten per kWh. Bij ons betaal je alleen de tarieven van de laadpaalaanbieder.”