Zo rond 2030 moeten er in dat kader zeker 950.000 elektrische auto’s in Ierland rondrijden, zegt de regering in een nieuw klimaatplan. Dat doel is hoog gegrepen want op dit moment worden er in het kleine land nog geen 10.000 nieuwe auto’s per maand verkocht. Zoals in veel andere landen heeft ook de regering in Dublin belooft de aanleg van een laadinfrastructuur waar mogelijk te steunen. Bovendien komt er een sloopregeling voor oude vervuilende auto’s.

“Onze grootste verantwoordelijkheid is de planeet in een betere staat aan de volgende generatie over te dragen dan waarin wij die hebben aangetroffen. Met dit klimaatplan komen we nu, voor het te laat is, met de noodzakelijke veranderingen om dat te doen,” aldus premier Leo Varadkar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding