De Honda e is een compacte, elektrische auto die in 2020 op de markt verschijnt. De e wordt naar verluidt aangedreven door een 110 kW (150 pk) en 300 Nm sterke elektromotor. Dankzij een 35 kWh sterk accupakket heeft de e een actieradius van ongeveer 200 kilometer (WLTP). Binnen 30 minuten is het accupakket tot 80% op te laden.

Elektrische hypercar Lotus heet Evija 

E-vi-ja, Evija, dat is de naam van de volledig elektrische hypercar die Lotus op 16 juli presenteert in Londen. In het begin werd de hypercar aangekondigd als Lotus Type 130. De productie start in 2020.

De Evija wordt de eerste elektrische hypercar voor Lotus. Het model model markeert de start van een nieuw tijdperk voor de Britse sportautobouwer. De Evija is bovendien de eerste nieuwe Lotus die onder de vlag van moederbedrijf Geely tot stand komt.

Fiat Ducato Electric krijgt moduleerbare batterij-inhoud

Toch opvallend, de eerste Fiat die officieel in Europa wordt verkocht is geen personenauto, maar een bestelauto. Zie hier de Ducato Electric, tevens het eerste volledig elektrische model van Fiat Professional.

Fiat levert de Ducato Electric in alle koetswerkversies en met dezelfde laadvolumes als de conventionele Ducato, dus van 10 tot 17 kubieke meter. Het laadvermogen komt uit op 1.950 kilogram.

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding