De Evija is echter van een compleet andere orde. Lees hier wat het model zo bijzonder maakt. 

Verkoop tweedehands elektrische auto’s stevig in de lift. 

De elektrische auto wordt ook als occasion steeds populairder. Volgens VWE Automotive zijn de occasionverkopen van elektrische autoʼs in een jaar tijd verdrievoudigd. In totaal gingen er in de eerste helft van 2019 4.523 elektrische occasions over de toonbank. Dit zijn de tien populairste modellen. 

Vattenfall Solar Team presenteert de NunaX zonneauto. 

Met de hoeveelheid energie die een Tesla verbruikt om naar Berlijn te rijden, rijdt de NunaX van hier naar Hongkong. Het NunaX-team gaat tijdens de Bridgestone Solar Challenge in Australië de strijd aan met meer dan vijftig teams uit de hele wereld. Wij bekeken het voertuig met eigen ogen.

Ford en Volkswagen versterken samenwerking met elektrische auto’s 

Ford Motor Company en Volkswagen AG hebben sinds januari 2019 een innig samenwerkingsverband op het gebied bestelwagens en pick-ups (eerste medium pick-ups komen in 2022, gevolgd door bestelautoʼs). Daar komt nu een extra onderdeel bij: elektrische autoʼs. Ford gebruikt daarvoor de elektrische voertuigarchitectuur en Modular Electric Toolkit (MEB) van Volkswagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding