“Een enkele oplossing bestaat niet”, zegt Schultze in een exclusief interview met onze contentpartner ZERauto.nl. “In de toekomst zal er sprake zijn van een mix van aandrijflijnen. Alleen richten op batterij-elektrische auto’s is niet verstandig. De toekomst is kleurrijk.”

5 vragen over de vernieuwde BMW 225xe Active Tourer

De elektrische actieradius van de vernieuwde BMW 225xe Active Tourer – een plug-in hybride – is met meer dan 25 procent toegenomen. Daarnaast belooft BMW een nog lager gemiddeld brandstofverbruik. Hier vijf vragen over deze 225xe Active Tourer van BMW.

VRAAG 1: Meer actieradius, dan heeft de BMW 225xe Active Tourer dus een groter accupakket?

Dat klopt, de vernieuwde BMW 225xe Active Tourer kreeg een lithium-ion accupakket met een hogere capaciteit. Er is nu sprake van 10 kWh in plaats van 7,7 kWh van voorheen. Overigens zijn de afmetingen van de accu niet gewijzigd. Dankzij het nieuwe accupakket kan er tot wel 57 kilometer volledig elektrisch gereden worden. In stadsverkeer is de elektrische range groter, want remmen is energie terugwinnen. De accu wordt simpelweg bijgeladen bij afremmen. Bij conventionele auto’s met alleen een verbrandingsmotor wordt remenergie alleen omgezet in warmte en remstof.

Bekijk alle vragen én antwoorden op ZERauto.nl.

Onthulling elektrische raceauto Hyundai Motorsport nabij

Hyundai Motorsport gooit het over een andere boeg: de divisie van Hyundai werkt aan een elektrische raceauto. Volgens de fabrikant luidt het project een nieuw tijdperk in voor het merk.

De elektrische raceauto van Hyundai Motorsport is ontworpen in het hoofdkwartier van Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau. Daar wordt de auto ook ontwikkeld en gebouwd. Op de komende internationale autoshow IAA in Frankfurt, begin september, vindt de onthulling plaats.

Human Horizons HiPhi 1: een bijzondere EV uit China

Verzin maar eens een goede naam voor een automerk en een model. In China is deze Human Horizons HiPhi 1 opgedoken, een ‘premium supercar-inspired electric SUV’ aldus de fabrikant. Rond 2021 moet ie in productie gaan.

Vormt Fresco Motors een gevaar voor Tesla?

Loop in Noorwegen een willekeurige parkeergarage binnen en je ziet in elke hoek een elektrische auto staan. Het Noorse bedrijf Fresco Motors hoopt in te spelen op die populariteit van elektrische auto’s met deze Fresco Reverie. Een auto die qua lengte net onder de Tesla Model S duikt. Loopt Tesla gevaar?

Dat ligt eraan. Als Fresco het daadwerkelijk lukt om deze Reverie op de markt te brengen tegen een betaalbare prijs, dan kan het best dat de verkoopresultaten van Tesla daar onder gaan lijden. Vooralsnog vormt het bedrijf nog geen gevaar, omdat er van productie nog geen sprake is.

Bron: ZERauto