Dat schrijft de Britse Kamercommissie voor technologie en wetenschap in een rapport over de klimaatcrisis. “Op langere termijn lijkt het wijdverspreide persoonlijke bezit van een auto niet samen te gaan met het substantieel terugdringen van de CO2 uitstoot. De regering moet dat terugdringen daarom niet proberen te bereiken door simpelweg bestaande auto’s door versies met een lagere emissie te vervangen,’’ aldus de parlementariërs.

Uit de auto

Volgens hen is het veel efficiënter om mensen helemaal uit en van de auto weg te krijgen. “Er is niets belangrijker dan het klimaat. Dat zal de toekomst van onze planeet en gemeenschap bepalen. We moeten nu handelen en het publiek ook overtuigen dat ze moeten handelen. We hebben net een nieuwe premier dus het is een uitstekend moment om in actie te komen,’’ aldus voorzitter Norman Lamb.

De Society of Motor Manufacturers and Traders heeft nog niet op de uitspraken gereageerd.