De absolute showstopper in Frankfurt is de Volkswagen ID.3: het eerste lid van de zogenoemde ID.-familie. Onder dat label presenteert Volkswagen de komende jaren diverse elektrische modellen. De ID.3 is met drie accupakketten verkrijgbaar, waar je respectievelijk 330, 420 of 550 kilometer ver mee komt.

IAA 2019: de performance EV’s laten hun spierballen rollen

Niet alleen de elektrische stadsauto, maar ook de geëlektrificeerde supercar begint steeds meer gemeengoed te worden. Ferrari (afwezig in Frankfurt) presenteerde eerder dit jaar de plug-in hybride SF90, Lamborghini waagt zich aan de mild hybride Sián en Porsche trekt het doek van de Taycan. Ook in de autosport belooft het (hoog)spannend te worden.

Denk je aan elektrisch racen, dan kom je al snel bij het Formule E-kampioenschap uit. Maar er staan meer elektrische kampioenschappen in de startblokken. Hyundai geeft alvast de voorzet met de Veloster N ETCR. Die moet volgend jaar in het nieuwe elektrische toerwagenkampioenschap strijden tegen andere elektrische auto’s.

IAA 2019: deze conceptcars bieden een blik op de toekomst

De internationale autobeurzen zijn voor autofabrikanten hét moment om de meest futuristische conceptcars te tonen. We zetten de hoogtepunten van de IAA in Frankfurt op een rij. Welke auto zien we over tien jaar op de weg?

BMW toont op de IAA in Frankfurt twee conceptcars. Degene die het meest in het oog springt is de Concept 4. Een designstudie die ons een voorproefje geeft van het toekomstige BMW design. Wat direct opvalt zijn de grote nierengrille en samengeknepen LED-koplampen.

Politie Nederland: meer groen op straat

In Utrecht, Amsterdam en Oost-Nederland moeten dieven binnenkort extra goed om zich heen kijken. De politie voegt namelijk de geruisloze Kia e-Niro en Hyundai KONA Electric aan zijn wagenpark toe.

Ook de Nederlandse politie is druk bezig ‘groener’ te worden. De politie heeft een groot wagenpark, en dus verantwoordelijk voor veel C02 uitstoot.

Revolutie: eerste volledig nieuwe elektrische Volkswagen

De eerste volledig nieuwe elektrische auto van Volkswagen is een feit. De 100% elektrische hatchback moet elektrisch rijden naar de massa brengen. Maak kennis met de ID.3.

Na een lange teasercampagne is de ID.3 eindelijk hier. Met de wereldpremière van de ID.3 op de IAA van Frankfurt gaat Volkswagen een nieuw tijdperk in. Na de Kever en de Golf moet de ID.3 wederom voor een revolutie in de autowereld zorgen.

Dit gaat de elektrische Honda E ongeveer kosten

Het duurt nog even voordat de Honda E op de Nederlandse markt komt. Volgens Honda moeten we rekening houden met een marktintroductie in de zomer van 2020. AutoRAI.nl/ZERauto.nl kan nu al een richtprijs noemen.

De Honda E komt er als normale versie en als Advance. De basisversie gaat in Nederland ongeveer 34.000 euro kosten. In Duitsland staat het model voor 33.850 euro in de prijslijst.

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding