In 2025 plant het Japanse merk in Europa alleen nog hybride of elektrische auto’s te verkopen. Zo’n vijf jaar later zouden die aandrijvingen zeker twee-derde van de wereldwijde verkopen van Honda uit moeten maken.

Honda verkoopt nog wel volop diesels in onder meer India en zuid-oost Azië. Maar ook daar wil het bedrijf de trend ombuigen naar meer hybride of elektrische auto’s. Wat Europa betreft zijn Nissan, Toyota en Suzuki al voorgegaan met een aangekondigde dieselban. Een andere Japanner, Mazda, heeft zich daar tot nu toe nog niet over uitgelaten.

In het kader van het streven naar meer duurzaamheid heeft Honda voor haar Amerikaanse fabrieken ook lange termijn contracten gesloten voor de afname van wind- en zonne-energie. Die ‘schone’ bronnen moeten 60 procent van het energieverbruik van Honda in de VS dekken. Daarbij gaat het om de autofabrieken in de staten Ohio, Indiana en Alabama. Het leveren van de windenergie moet volgend jaar herfst beginnen, een jaar later gevolgd door zonne-energie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding