De eerste Toyota Mirai stamt uit 2014 en wordt nog altijd geproduceerd in Japan. Je kunt hem ook in Nederland kopen, waar de auto ongeveer 81.000 euro kost. Sinds zijn debuut heeft Toyota wereldwijd ruim 10.000 exemplaren van de Mirai verkocht. In Nederland gaat het om enkele tientallen exemplaren. Bekijk de nieuwe hier.

Volledig elektrische concept car van Lexus

Lexus pakt op de 46ste editie van de Tokyo Motor Show (23 oktober tot 4 november 2019) uit met een volledig elektrische concept car. Dit is een eerste beeld van het model.

Lexus: “De volledig elektrische concept car biedt een blik in de toekomst zoals Lexus deze voor zich ziet. Het studiemodel maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie en autonoom rijden. De auto richt zich op consumenten die een passie hebben voor rijden en voor unieke, luxueuze ervaringen.”

Elektrische Volvo XC40 krijgt de naam XC40 Recharge

Volvo heeft de naam van de batterij-elektrische versie van de XC40 wereldkundig gemaakt. De auto krijgt de naam Volvo XC40 Recharge. Weer eens wat anders dan ‘Electric’.

De volledig elektrische Volvo XC40 Recharge is aan de voorzijde te herkennen aan de gesloten grille die is uitgevoerd in de kleur van de carrosserie. Omdat een elektrische auto minder luchtstroom nodig heeft voor koeling, is een traditionele, open grille overbodig geworden. Volvo profiteert direct van deze dichte grille door er de sensoren van het nieuwe ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) achter te verwerken.

Deze Toyota wordt je beste vriend

‘Één met de auto worden’ is een veelgehoorde marketingkreet om het rijgedrag van een auto te beschrijven. Toyota gaat nog een stap verder met deze LQ Concept. Dankzij een kunstmatig intelligente assistent bouwt hij een band op met zijn eigenaar. Klaar om vriendjes te worden?

Toyota pakt uit op de Tokyo Motor Show (25 oktober tot november 2019). De Mirai Concept mag namelijk het podium delen met deze LQ Concept. Een 4,5 meter lange, elektrische hatchback die zelfstandig kan rijden. De autonome rijtechnologie is door Toyota zelf ontwikkeld.

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding