Daartoe roepen vier organisaties uit de autobranche op. RAI Vereniging, Bovag, ANWB en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) willen onder meer dat belastingmaatregelen niet te vaak veranderen.

Verder moet de overheid de aanschafbelasting BPM verlagen voor schone autosoorten. De vier verenigingen denken daarbij niet alleen aan elektrische auto’s, maar ook aan hybride auto’s met en zonder stekker en auto’s die op zogeheten biobrandstoffen rijden.

De brancheorganisaties deden hun oproep toen ze het Klimaatakkoord ondertekenden. Ze zetten hun handtekening in het bijzijn van staatssecretarissen Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en Menno Snel van Financiën. Ook voorzitter Ed Nijpels van het Klimaatberaad was daarbij aanwezig.

[De handtekeningen werden gezet door Francien van der Wal, financieel directeur Bovag, Steven van Eijck van RAI Vereniging, Renate Hemerik van VNA en Frits van Bruggen van de ANWB.​]

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding