Britse EV krijgt een groen nummerbord

Elektrische auto’s krijgen binnenkort in Groot-Brittannië een groen nummerbord. Op die manier kunnen ze, waar dat is toegestaan, gebruik maken van busbanen of speciale rijstroken.

Ook is makkelijker te controleren of ze toegang hebben tot speciale EV-only milieuzones terwijl ze in sommige steden ook gratis kunnen parkeren. Britse auto’s hebben momenteel een witte kentekenplaat aan de voorzijde en een gele achter. Minister voor transport Grant Shapps: “Groene nummerplaten vormen een positieve en interessante manier waarmee iedereen het toenemende aantal elektrische auto’s op onze wegen kan herkennen. Door mensen meer bewust te maken van deze voertuigen en de voordelen die ze brengen voor ons milieu hopen we de zero-emissie revolutie in een turbo-versnelling te zetten.”

Elisabeth Costa, die werkt voor een team van de Britse overheid om gedrag in kaart te brengen: “Het aantal schone auto’s neemt voortdurend toe maar we zien dat niet omdat ze moeilijk te onderscheiden zijn van vervuilende. Groene kentekenplaten moeten ze beter zichtbaar maken. Als mensen er meer zien, gaan ze hopelijk eerder zelf de keus maken om over te stappen.” De Britse regering is van plan om vanaf 2040 de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor te verbieden hoewel volgens de huidige plannen hybride exemplaren nog wel worden toegestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Groene nummerplaten voor EV’s ook een goed idee voor Nederland.

Geplaatst door: E.i.m Fleuren op
Britse EV krijgt een groen nummerbord - Automobielmanagement.nl

Britse EV krijgt een groen nummerbord

Elektrische auto’s krijgen binnenkort in Groot-Brittannië een groen nummerbord. Op die manier kunnen ze, waar dat is toegestaan, gebruik maken van busbanen of speciale rijstroken.

Ook is makkelijker te controleren of ze toegang hebben tot speciale EV-only milieuzones terwijl ze in sommige steden ook gratis kunnen parkeren. Britse auto’s hebben momenteel een witte kentekenplaat aan de voorzijde en een gele achter. Minister voor transport Grant Shapps: “Groene nummerplaten vormen een positieve en interessante manier waarmee iedereen het toenemende aantal elektrische auto’s op onze wegen kan herkennen. Door mensen meer bewust te maken van deze voertuigen en de voordelen die ze brengen voor ons milieu hopen we de zero-emissie revolutie in een turbo-versnelling te zetten.”

Elisabeth Costa, die werkt voor een team van de Britse overheid om gedrag in kaart te brengen: “Het aantal schone auto’s neemt voortdurend toe maar we zien dat niet omdat ze moeilijk te onderscheiden zijn van vervuilende. Groene kentekenplaten moeten ze beter zichtbaar maken. Als mensen er meer zien, gaan ze hopelijk eerder zelf de keus maken om over te stappen.” De Britse regering is van plan om vanaf 2040 de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor te verbieden hoewel volgens de huidige plannen hybride exemplaren nog wel worden toegestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Groene nummerplaten voor EV’s ook een goed idee voor Nederland.

Geplaatst door: E.i.m Fleuren op