Amerikaans onderzoek VW dieselgate afgesloten

De onafhankelijke onderzoeker Larry D. Thompson heeft zijn werk na drie jaar afgesloten. In zijn derde en laatste rapport meldt de Independent Compliance Monitor geen inbreuken te hebben geconstateerd. Hij verklaart daarmee dat Volkswagen heeft voldaan aan de verplichtingen die zijn opgelegd bij de regelingen rond het sjoemelschandaal.

Volkswagen betaalt diesel-vervolging af met 4,3 miljard dollar

Bij die regelingen werd Volkswagen niet alleen een miljardenboete opgelegd maar moest het bedrijf ook toelaten dat een onafhankelijke deskundige het reilen en zeilen bij de Amerikaanse activiteiten gedetailleerd onder de loep nam. Daarbij ging het om Volkswagen AG, Audi AG, Volkswagen Group of America en de fabriek van VW in Chattanooga.

Tevreden

Hiltrud D. Werner, die eveneens na dieselgate in de Raad van Bestuur werd benoemd om de integriteit te bewaken, is tevreden met de eindbevindingen: “We zijn trots op de vooruitgang die we hebben gemaakt om de interne compliance, reportage en monitorfuncties te versterken. We willen Larry Thompson en zijn team bedanken voor het gidsen door de audit en hun steun in het voldoen aan de verplichtingen uit de overeenkomsten die we hebben gesloten met de Amerikaanse autoriteiten.’’

Amerikaans onderzoek VW dieselgate afgesloten - Automobielmanagement.nl

Amerikaans onderzoek VW dieselgate afgesloten

De onafhankelijke onderzoeker Larry D. Thompson heeft zijn werk na drie jaar afgesloten. In zijn derde en laatste rapport meldt de Independent Compliance Monitor geen inbreuken te hebben geconstateerd. Hij verklaart daarmee dat Volkswagen heeft voldaan aan de verplichtingen die zijn opgelegd bij de regelingen rond het sjoemelschandaal.

Volkswagen betaalt diesel-vervolging af met 4,3 miljard dollar

Bij die regelingen werd Volkswagen niet alleen een miljardenboete opgelegd maar moest het bedrijf ook toelaten dat een onafhankelijke deskundige het reilen en zeilen bij de Amerikaanse activiteiten gedetailleerd onder de loep nam. Daarbij ging het om Volkswagen AG, Audi AG, Volkswagen Group of America en de fabriek van VW in Chattanooga.

Tevreden

Hiltrud D. Werner, die eveneens na dieselgate in de Raad van Bestuur werd benoemd om de integriteit te bewaken, is tevreden met de eindbevindingen: “We zijn trots op de vooruitgang die we hebben gemaakt om de interne compliance, reportage en monitorfuncties te versterken. We willen Larry Thompson en zijn team bedanken voor het gidsen door de audit en hun steun in het voldoen aan de verplichtingen uit de overeenkomsten die we hebben gesloten met de Amerikaanse autoriteiten.’’