Frankrijk wil ‘pk-boete’ van 50.000 euro

Sportwagens zoals van Porsche, Ferrari of Lamborghini maar ook Rolls-Royces of duurdere Mercedessen worden in Frankrijk in 2022 zo goed als zeker getroffen door een milieuheffing die oploopt tot 50.000 euro. De regering in Parijs heeft een wetsvoorstel ingediend om de bonus-malus regeling in 2022 zo aan te passen dat voor de grootste brandstofverbruikers uitzonderlijk hoge bedragen neergeteld moeten worden.

Porsche moet flink inleveren

Frankrijk, de na Duitsland tweede automarkt van Europa, heeft al een zware malus voor grotere auto’s. Die heffing kan oplopen tot zo’n 20.000 euro vergeleken met bijvoorbeeld 2.500 euro in België. Maar dat vindt de steeds groener opererende regering van president Emmanuel Macron nog niet genoeg. Om de luchtvervuiling vooral in de steden verder tegen te gaan, moet voor krachtige auto’s straks nog veel meer worden betaald. Voor auto’s met een uitstoot van 225 gram CO2/km gaat de belasting volgend jaar al omhoog naar 40.000 euro en in 2022 naar 50.000 euro.

Als doekje voor het bloeden zal de heffing nooit hoger zijn dan de helft van de aanschafprijs van de auto. Daarnaast wordt ook de grondslag waarboven een heffing gaat gelden ook nog eens verder verlaagd waardoor er veel meer auto’s onder gaan vallen.

Frankrijk wil ‘pk-boete’ van 50.000 euro - Automobielmanagement.nl

Frankrijk wil ‘pk-boete’ van 50.000 euro

Sportwagens zoals van Porsche, Ferrari of Lamborghini maar ook Rolls-Royces of duurdere Mercedessen worden in Frankrijk in 2022 zo goed als zeker getroffen door een milieuheffing die oploopt tot 50.000 euro. De regering in Parijs heeft een wetsvoorstel ingediend om de bonus-malus regeling in 2022 zo aan te passen dat voor de grootste brandstofverbruikers uitzonderlijk hoge bedragen neergeteld moeten worden.

Porsche moet flink inleveren

Frankrijk, de na Duitsland tweede automarkt van Europa, heeft al een zware malus voor grotere auto’s. Die heffing kan oplopen tot zo’n 20.000 euro vergeleken met bijvoorbeeld 2.500 euro in België. Maar dat vindt de steeds groener opererende regering van president Emmanuel Macron nog niet genoeg. Om de luchtvervuiling vooral in de steden verder tegen te gaan, moet voor krachtige auto’s straks nog veel meer worden betaald. Voor auto’s met een uitstoot van 225 gram CO2/km gaat de belasting volgend jaar al omhoog naar 40.000 euro en in 2022 naar 50.000 euro.

Als doekje voor het bloeden zal de heffing nooit hoger zijn dan de helft van de aanschafprijs van de auto. Daarnaast wordt ook de grondslag waarboven een heffing gaat gelden ook nog eens verder verlaagd waardoor er veel meer auto’s onder gaan vallen.