Fiat Chrysler is in de Verenigde Staten vervolgd wegens het sjoemelen met 104.000 Jeep’s Grand Cherokee en RAM 1500 pick-up trucks met een V6 dieselmotor. Die auto’s zijn gebouwd in de jaren 2014 tot en met 2016. De autofabrikant heeft eerder al 800 miljoen dollar betaald aan boetes van verschillende overheidsdiensten, vergoedingen voor dieselrijders en een boete voor het misleiden van aandeelhouders.

Ontkend

Hoewel de meeste dossiers daarmee zijn afgerond, loopt één zaak van het ministerie van justitie nog altijd door. FCA heeft dat tussen de regels door gemeld in het financiële bericht over het derde kwartaal en voor de zekerheid 259 miljoen dollar opzij gezet. Ondanks al die boetes heeft Fiat Chrysler, net als bijvoorbeeld Daimler, steeds ontkend dat er illegale software in haar voertuigen was aangebracht.