Amsterdam wil wet voor weren vieze auto's

Wethouder Marijke Vos (milieuzaken) van Amsterdam heeft het kabinet om een wetswijziging gevraagd. Ze wil onder meer dieselauto's zonder roetfilter en oude benzine-auto's uit de stad kunnen weren.

De gemeente Amsterdam wil over een paar jaar in speciaal aangewezen milieuzones gevrijwaard zijn van vuile auto’s. Amsterdam werkt hard aan plannen om de lucht schoner te krijgen. Europa scherpt de normen voor fijnstof in 2010 namelijk flink aan. Volgens de gemeente hoeft het kabinet het wiel niet opnieuw uit te vinden. In Duitsland bestaan al landelijke milieuzones. De vorige milieuwethouder van Amsterdam, Hester Maij, wekte enkele jaren geleden beroering door suv’s uit de binnenstad te willen weren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amsterdam wil wet voor weren vieze auto's - Automobielmanagement.nl

Amsterdam wil wet voor weren vieze auto's

Wethouder Marijke Vos (milieuzaken) van Amsterdam heeft het kabinet om een wetswijziging gevraagd. Ze wil onder meer dieselauto's zonder roetfilter en oude benzine-auto's uit de stad kunnen weren.

De gemeente Amsterdam wil over een paar jaar in speciaal aangewezen milieuzones gevrijwaard zijn van vuile auto’s. Amsterdam werkt hard aan plannen om de lucht schoner te krijgen. Europa scherpt de normen voor fijnstof in 2010 namelijk flink aan. Volgens de gemeente hoeft het kabinet het wiel niet opnieuw uit te vinden. In Duitsland bestaan al landelijke milieuzones. De vorige milieuwethouder van Amsterdam, Hester Maij, wekte enkele jaren geleden beroering door suv’s uit de binnenstad te willen weren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding