Volkswagen gaat elektrische auto’s testen

Volkswagen heeft met de Duitse milieuminister Sigmar Gabriel afgesproken op grote schaal de inzet van elektrisch aangedreven auto’s te gaan testen.

In Duitsland staat een grootschalige praktijktest met elektrisch aangedreven auto’s en plug-in hybrides op stapel. Dit gebeurt in het kader van het zogenaamde milieuactieprogramma (Klimaschutzprogramm) van de Duitse regering. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen, heeft minister Gabriel daarvoor een conceptplan overhandigd en gaf tegelijkertijd aan dat Volkswagen graag de projectleiding op zich neemt. Tijdens zijn bezoek liet de Duitse milieuminister zich uitgebreid informeren over de ontwikkeling van alternatieve aandrijfvormen waarmee Volkswagen al 25 jaar bezig is. De aandacht ging daarbij vooral uit naar technieken die voor de (nabije) toekomst interessant kunnen zijn zoals plug-in hybride, lithium-ion-accu’s en het combined combustion system (CCS) motoren. Op de Los Angeles Motorshow heeft Volkswagen met de Space-Up Blue al laten zien hoe een toekomstige plug-in hybride met warme brandstofcel eruit kan zien. Volkswagen focust nadrukkelijk op voertuigen die geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven zijn. Juist omdat elektriciteit ook regeneratief is op te wekken in het voertuig zelf door het hergebruiken van remenergie bijvoorbeeld. Ook zonne-, wind- en waterenergie wordt steeds ‘toegankelijker’ en dus gemakkelijker toepasbaar. Bovendien zorgt het rijden op elektriciteit voor een sterk verminderde uitstoot van schadelijke stoffen in bijvoorbeeld drukbevolkte gebieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen gaat elektrische auto’s testen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen gaat elektrische auto’s testen

Volkswagen heeft met de Duitse milieuminister Sigmar Gabriel afgesproken op grote schaal de inzet van elektrisch aangedreven auto’s te gaan testen.

In Duitsland staat een grootschalige praktijktest met elektrisch aangedreven auto’s en plug-in hybrides op stapel. Dit gebeurt in het kader van het zogenaamde milieuactieprogramma (Klimaschutzprogramm) van de Duitse regering. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen, heeft minister Gabriel daarvoor een conceptplan overhandigd en gaf tegelijkertijd aan dat Volkswagen graag de projectleiding op zich neemt. Tijdens zijn bezoek liet de Duitse milieuminister zich uitgebreid informeren over de ontwikkeling van alternatieve aandrijfvormen waarmee Volkswagen al 25 jaar bezig is. De aandacht ging daarbij vooral uit naar technieken die voor de (nabije) toekomst interessant kunnen zijn zoals plug-in hybride, lithium-ion-accu’s en het combined combustion system (CCS) motoren. Op de Los Angeles Motorshow heeft Volkswagen met de Space-Up Blue al laten zien hoe een toekomstige plug-in hybride met warme brandstofcel eruit kan zien. Volkswagen focust nadrukkelijk op voertuigen die geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven zijn. Juist omdat elektriciteit ook regeneratief is op te wekken in het voertuig zelf door het hergebruiken van remenergie bijvoorbeeld. Ook zonne-, wind- en waterenergie wordt steeds ‘toegankelijker’ en dus gemakkelijker toepasbaar. Bovendien zorgt het rijden op elektriciteit voor een sterk verminderde uitstoot van schadelijke stoffen in bijvoorbeeld drukbevolkte gebieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding