Wegener in hoger beroep tegen Gaspedaal.nl

Wegener Multimedia heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis in het kort geding tegen Gaspedaal.nl. De eigenaar van occasionsite AutoTrack.nl wil dat GasPedaal stopt met het tonen van autoadvertenties afkomstig van AutoTrack.

Volgens Wegener zou GasPedaal inbreuk maken op het databankrecht, auteursrecht en geschriftenrechten en in strijd handelen met de gebruikersvoorwaarden van AutoTrack. Echter in het kort geding van afgelopen maand werden alle vorderingen van Wegener door de rechtbank van Utrecht afgewezen. GasPedaal, eigendom van Innoweb BV, doorzoekt het occasionaanbod van verschillende Nederlandse autosites en combineert de resultaten in een totaaloverzicht. GasPedaal toont hierbij gegevens en een foto van de occasion. Wanneer een advertentie wordt aangeklikt, wordt de bezoeker doorgestuurd naar de specifieke webpagina van de autosite waar de auto gevonden is. Jan-Willem Tusveld, directeur Innoweb: “De rechtbank heeft ons in het kort geding gelijk gegeven. De uitspraak was goed gemotiveerd, wij zien het hoger beroep dan ook met vertrouwen tegemoet.” Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wegener in hoger beroep tegen Gaspedaal.nl - Automobielmanagement.nl

Wegener in hoger beroep tegen Gaspedaal.nl

Wegener Multimedia heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis in het kort geding tegen Gaspedaal.nl. De eigenaar van occasionsite AutoTrack.nl wil dat GasPedaal stopt met het tonen van autoadvertenties afkomstig van AutoTrack.

Volgens Wegener zou GasPedaal inbreuk maken op het databankrecht, auteursrecht en geschriftenrechten en in strijd handelen met de gebruikersvoorwaarden van AutoTrack. Echter in het kort geding van afgelopen maand werden alle vorderingen van Wegener door de rechtbank van Utrecht afgewezen. GasPedaal, eigendom van Innoweb BV, doorzoekt het occasionaanbod van verschillende Nederlandse autosites en combineert de resultaten in een totaaloverzicht. GasPedaal toont hierbij gegevens en een foto van de occasion. Wanneer een advertentie wordt aangeklikt, wordt de bezoeker doorgestuurd naar de specifieke webpagina van de autosite waar de auto gevonden is. Jan-Willem Tusveld, directeur Innoweb: “De rechtbank heeft ons in het kort geding gelijk gegeven. De uitspraak was goed gemotiveerd, wij zien het hoger beroep dan ook met vertrouwen tegemoet.” Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding