Het betreft de zogenoemde bijtellingsregeling autobranche en is te downloaden van www.belastingdienst.nl . Hiermee loopt de autodealerregeling 2007 (zie paragraaf 18.3.18 van het Handboek Loonheffingen 2008) af op 1 oktober 2008. De bijtellingsregeling autobranche houdt in dat de grondslag voor de bijtelling van het privégebruik van de auto van de werkgever wordt vastgesteld door aan te sluiten bij de auto(‘s) die de werknemer feitelijk gebruikt. De regeling gaat gelden voor autodealers en vergelijkbare bedrijven, zoals handelaren in tweedehands auto’s, leasemaatschappijen en importeurs. De autodealerregeling 2007 is tot 1 oktober 2008 toe te passen, en vanaf die datum de nieuwe bijtellingsregeling autobranche. Wie dat niet wil omdat hij de bijtelling op een andere manier wil berekenen of een afspraak heeft met de Belastingdienst, moet contact opnemen met het Coördinatiepunt privégebruik auto. Het adres van het coördinatiepunt is: Belastingdienst/Oost/Coördinatiepunt privégebruik auto Antwoordnummer 403 7100 WB Winterswijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding