VVD-fractievoorzitter Mark Rutte verrichte eerder vanochtend in Den Haag de aftrap.

Tot en met komende dinsdag zal de tour diverse regio’s aandoen. Op drukbezochte tankstations wordt de `Schatkist van Balkenende IV’ neergezet. Automobilisten kunnen hun onvrede over de accijnsverhogingen kenbaar maken door zich via de camera rechtstreeks tot Den Haag te wenden. De reacties worden vastgelegd op een dvd, die zal worden aangeboden aan politiek Den Haag.

De ‘Schatkist-Tour’ is volgens Bovag een knipoog naar de ‘zeepkisttour’ van minister Bos. Aan de vooravond van de verkiezingen hield hij in het hele land speeches vanaf een zeepkist om zo de gunst van de kiezer te verkrijgen. Dezelfde kiezers kunnen nu, onder het motto ‘Ik zit aan mijn taks. STOP de accijnsverhoging!’ aan de politiek kenbaar maken wat de accijnsverhoging voor hen persoonlijk betekent. Wie zijn  boodschap heeft laten opnemen, krijgt een koud drankje om symbolisch bij te komen van de op handen zijnde accijnsverhoging.

Koos Burgman, algemeen directeur Bovag: "Het kabinet ziet de BTW-inkomsten stijgen door de steeds hogere brandstofprijs. Het minste wat de regering  dan kan doen, is een gebaar maken door de voorgenomen accijnsverlaging achterwege te laten. Ook om de inflatie te beteugelen. Hoe massaal de protesten tot nu toe ook zijn geweest, de politiek lijkt niet gevoelig voor de kracht van het aantal. Daarom gaan we nu maar meer de diepte in door Den Haag echt te confronteren met het dagelijkse persoonlijk leed en onbehagen van de kiezer. Dat kan geen mens koud laten!"

Datum

Tijdstip

Tankstation

Plaats

Provincie

Woensdag 18 juni

10.00 – 12.00 uur

Tankstation Maanweg

Den Haag

Zuid-Holland

 

15.00 – 17.00 uur

Hammerstein

Diemen

Noord-Holland

Donderdag 19 juni

10.00 – 12.00 uur

De Lucht West

Bruchem

Gelderland

 

15.00 – 17.00 uur

Total Tankstation Maaspoort

s-Hertogenbosch

Noord-Brabant

Vrijdag 20 juni

10.00 – 12.00 uur

Shell Parkweg

Enschede

Overijssel

 

15.00 – 17.00 uur

Drentse Poort

Nieuw Buinen

Drenthe

Maandag 23 juni

10.00 – 12.00 uur

Tankstation Prinsenland

Rotterdam

Zuid-Holland

Dinsdag 24 juni

15.00 – 17.00 uur

Tankstation Veenema

Sneek

Friesland