Mark Rutte (VVD) en Koos Burgman hebben woensdag in Den Haag de aftrap gegeven voor een week van protest tegen de hoge brandstofprijzen. Onder grote belangstelling van de media namen beide heren plaats op ‘de schatkist van Balkenende IV’ om daar voor het oog van vele camera’s, waaronder die van Bovag zelf, het kabinet op te roepen af te zien van de voorgenomen accijnsverhoging op diesel en LPG per 1 juli.

De Bovag-schatkisttoer gaat de komende week het hele land door. Iedereen die zijn hart wil luchten of een boodschap heeft voor politiek Den Haag kan op de schatkist klimmen en zijn zegje doen. Bovag verzamelt alle reacties en zorgt ervoor dat die in Den Haag luid en duidelijk gehoord worden. Maar wie niet in de gelegenheid is om naar een van de tankstations te komen, kan via de banner op http://www.bovag.nl/ vanachter zijn pc een protestfilmpje maken en uploaden. Ook die filmpjes gaan vóór 1 juli op een dvd naar parlement en regering.

Wie een webcam tot zijn beschikking heeft, doet het gewoon online. Wie geen webcam heeft, kan met een digitale camera een filmpje maken en dat uploaden.

De filmpjes bekijken kan via http://www.zizone.tv/index.php?sect=thm&pn=mijnride, zp meldt Bovag in een bericht.