Het bedrijf schat dat het wrak zeker anderhalf miljoen euro kan opbrengen.

De zwarte Mercedes S280 botste in augustus 1997 tegen een tunnelpilaar in Parijs. De inzittenden Lady Di, haar vriend Dodi al Fayed en de bestuurder Henri Paul kwamen om het leven. De wagen staat sinds juli 2005 in een opslagplaats van de Londense politie. Het wrak werd naar Engeland overgebracht voor onderzoek in het proces rond de dood van de prinses. Daaruit bleek dat het overlijden van Diana aan een ongeluk te wijten is, en dat er geen boze opzet in het spel was.

Jean-Francois Musa, manager van verhuurbedrijf Etoile Limousines, eist de wagen nu terug. "Het wrak is een pak geld waard", zegt Musa tegen auto-e-zine Edmunds Inside Line

Hij zegt dat zijn bedrijf nooit compensatie kreeg voor de auto, die de politie in beslag nam. "Wij zijn nog altijd de eigenaar van het voertuig." Hij wilde de wagen in eerste instantie aan Mohamed al Fayed schenken, de vader van Dodi. Die wees het voorstel als "walgelijk" van de hand. "Het is weerzinwekkend dat iemand munt wil slaan uit deze tragedie. Meneer al Fayed wijst het voorstel dan ook af", liet een woordvoerder van de Harrod’s-baas weten.

Volgens The Mail on Sunday willen de prinses William en Harry, de zonen van prinses Diana, dat de Mercedes ‘discreet’ wordt opgeruimd. Naar verluidt zijn er heel wat kandidaat-kopers voor het wrak, in het bijzonder uit de Verenigde Staten. De Britse politie onderhandelt momenteel met de Franse autoriteiten om de wagen terug naar Frankrijk te brengen.