Van Bussel, algemeen directeur van The Alwaysbemobile Company, voorspelt dat zonder maatregelen de weggebruikers in de nabije toekomst 370 miljoen fileverliesuren zullen maken. Dat is meer dan een verdubbeling van de wachttijd van vorig jaar (147 miljoen uur).

In INFARCT! stelt Van Bussel dat "een absurde asfaltfobie en een doorgeschoten poldermodel" ertoe hebben geleid dat "Nederland het wegennet dertig jaar lang heeft verwaarloosd." In de kilometerheffing heeft hij weinig fiducie. "Het is de grootste ICT-operatie waar de regering ooit verantwoordelijk voor is geweest en de ervaring met soortgelijke projecten uit het verleden stemt niet bepaald positief." Afgezien daarvan gelooft Van Bussel niet dat het verkeersinfarct wordt afgewend met louter wegverbreding en kilometerheffing. Ook extra wegen en gratis openbaar vervoer moeten bijdragen aan een oplossing.

Het boek verschijnt op 15 oktober. Van Bussel zal het eerste exemplaar overhandigen aan VVD-fractievoorzitter Mark Rutte.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding