De Taskforce is opgezet om de situatie binnen de autobranche op strategisch niveau door te lichten. Daarbij gaat het zowel om de relatie tot de spelers in het merkkanaal onderling, als om de relatie met de overheid en banken. Voorts kijkt de Taskforce naar manieren om de  beeldvorming van de branche te verbeteren. De Taskforce bestaat uit deskundigen, die op persoonlijke titel deelnemen.

Het centrale uitgangspunt, is dat er een gezamenlijk belang is en dat de huidige crisissituatie noopt tot nadenken over elkaars rol binnen de bedrijfskolom. "Dit is een nieuwe ontwikkeling en ik ben verheugd over de bereidheid om met elkaar hier nu openlijk over te praten. De eerste stappen zijn gezet en nu willen we ook met elkaar aan het werk. Deze bijeenkomst krijgt een vervolg en dat is een succes", aldus Vermeer.

Besloten is dat een werkgroep wordt samengesteld die een concreet actieplan gaat voorbereiden. De Taskforce zal dit jaar nog een aantal keren bij elkaar komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding