De rechtbank in Den Haag bepaalde in februari dat de autozoekmachine GasPedaal.nl, eigendom van InnoWeb, direct moet stoppen met het overnemen van de advertenties.

Wegener, eigenaar van AutoTrack, zou schade ondervinden door de handelwijze van GasPedaal.nl. InnoWeb bestrijdt dit en laat weten dat het beroep aantekent. Volgens het internetbedrijf neemt GasPedaal.nl slechts een klein deel van de autoadvertenties op andere sites over en linkt vervolgens door naar de sites zelf.
Op de website AutoTrack van Wegener kunnen particulieren en bedrijven tegen betaling advertenties voor te koop aangeboden auto’s plaatsen. GasPedaal.nl toont het aanbod van AutoTrack en vijf andere autosites. Maar Wegener heeft daar geen toestemming voor gegeven. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding