Dat schrijft Het Financieele Dagblad. ‘We hebben op tweede pinksterdag twee auto’s met een slooppremie verkocht. Daar ben ik zeer content mee’, verklaart een woordvoerder van Van Hoegee Autobedrijven met twee dealerbedrijven in respectievelijk Hilversum en Veenendaal. ‘Maar volgende week moet ik de auto’s afleveren en tweeduizend euro voorschieten. Over enkele weken hebben we gegarandeerd dertig auto’s met een slooppremie verkocht. Dan moeten we dertigduizend euro voorfinancieren. Dat gaat van de rekeningcourant af. Dat is toch erg vervelend.’

Woordvoerders van de Haagse Ford-dealer Ardea Auto, de Bochane Groep en Het Motorhuis zeggen hetzelfde. ‘Het zou eleganter geweest zijn als we het geld binnen een maand hadden gekregen maar we moeten er ons maar in schikken’, aldus de zegsman van Het Motorhuis. Ardea Auto vindt de regeling zeer ingewikkeld. ‘Het meest ideale zou zijn geweest dat je met de oude auto naar een demontagebedrijf rijdt, een verklaring ondertekent en de slooppremie int.’ Autohandelaren kunnen de slooppremies die zij uitkeren aan consumenten die hun oude auto naar de sloop brengen en inruilen voor een nieuwere pas begin augustus declareren. Dan kan het nog weken duren voordat het geld wordt uitgekeerd.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding