"Wij vinden het erg jammer dat de landelijke sloopregeling geen betrekking heeft op brommobielen" aldus Patrick van Manen van Waaijenberg Mobiliteit. Het idee om mensen hun oude personenauto’s in te laten leveren voor een minder vervuilend voertuig wordt door initiatiefnemers Waaijenberg Mobiliteit en brommobielimporteur Microcar van harte toegejuicht. "Een Microcar heeft een aanmerkelijk lager brandstofverbruik dan een auto en stoot daardoor veel minder schadelijke stoffen uit. Het is daarom opmerkelijk dat de slooppremie, die vooral in het leven is geroepen vanuit milieuoogpunt, brommobielen uitsluit van deze subsidie."

Om kopers te stimuleren hun oude auto in te ruilen voor een moderne Microcar heeft Waaijenberg in samenwerking met de importeur van Microcar besloten het initiatief in eigen hand te nemen en eigenhandig de sloopregeling ingevoerd. De moderne brommobielen van Microcar hebben een CO2-uitstoot van 83 g/km

Particuliere autobezitters die in het bezit zijn van een personenwagen van bouwjaar 1999 of ouder krijgen bij aankoop van een nieuwe Microcar bij Waaijenberg Mobiliteit, in Amsterdam of Den Haag, altijd minimaal € 700,- premie voor de auto.

De auto moet wel voorzien zijn van minimaal twee maanden APK en sinds 1 maart 2009 in het bezit zijn van de eigenaar. De actie is geldig tot en met 31 december dit jaar.