De 51-jarige Liddell is aangesteld om de boeken op orde te krijgen na het faillissement dat moet leiden tot een nieuwe aandelenuitgifte.

Net als van alle GM-executives is het salaris van Liddell door de overheid aan banden gelegd, een maatregel die geldt voor alle bedrijven die geld van de overheid en dus belastingbetalers hebben gekregen. Maar zodra GM zijn staatsschuld – de overheid heeft een aandeel van zestig procent in GM – heeft afgelost en aandelen gaat uitgeven, kan Liddell aanspraak maken op een pakket van 5,5 miljoen dollar.

Dat kan het komende jaar zijn, hoewel CEO Ed Whitacre heeft gewaarschuwd dat hij de IPO niet eerder in gang zal zetten voordat het bedrijf daar helemaal klaar voor is. GM verloor het derde kwartaal nog 1.2 miljard dollar, waardoor mogelijke investeerders niet bepaald in de rij zullen staan om aandelen te kopen..

Het aandelenpakket dat aan Liddell zal worden gegeven moest door de federale overheden worden goedgekeurd. Hij verdiende bij Microsoft 2.4 miljoen dollar. Withacre krijgt 350 duizend dollar per jaar voor zijn werk voor de raad van bestuur, maar niets in zijn functie als CEO. Dit zal naar verwachting veranderen, want het Compensation Committee vergadert in januari en dit punt staat op de agenda.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding