De Amerikanen zouden nog steeds bezig zijn met het bestuderen van de verschillende biedingen, zo maakte Paul Åkerlund, een lid van de Raad van Bestuur van Saab bekend. Aanvankelijk lag de deadline voor een beslissing rond Saab op 31 december 2009.

Eerder deze maand mislukten de eerste overnamegesprekken met Spyker. General Motors kondigde toen aan dat het Saab gecontroleerd zou afbouwen. Maar enkele dagen later diende Spyker een nieuw overnamebod in. Daarnaast zouden er nog meer overnamekandidaten zijn. Naar verluidt zou vooral de strikte deadline een belemmering hebben gevormd bij de overnamegesprekken. "We hebben begrepen dat als er een bod is dat General Motors voldoende interesseert, dat de 31ste december dan geen heilig huisje is", aldus Åkerlund.

Spyker zegt nog steeds optimistisch te zijn over zijn kansen om Saab over te nemen. Men verwacht deze week een antwoord van General Motors. Dat meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet. ‘Wij verwachten een antwoord deze week. Ik ben erg optimistisch", zo vertelde chief executive Victor Muller van Spyker tegenover de krant. De Nederlandse sportwagenbouwer diende op 20 december een nieuw voorstel in, twee dagen nadat GM het eerste voorstel afwees en bekendmaakte de stekker uit Saab te trekken. De Zweedse media berichtten dat de Amerikanen opnieuw over de verkoop van Saab wilde praten toen twee Russische investeerders achter Spyker zich terugtrokken. GM zou naar verluidt bezorgd zijn over de verkoop van technische knowhow aan Rusland. Svenska Dagbladet meldde vorige week dat Spykers belangrijkste investeerders, Vladimir en Alexander Antonov, met een 29,3 procent-belang in de onderneming, niet langer betrokken waren bij het bod op Saab. Spykers op één na grootste aandeelhouder, het staatsfonds Mubadala Development uit Abu Dhabi met een belang van 22,7 procent, zou volgens Muller eveneens niet langer bij het bod betrokken zijn. In plaats van de grootaandeelhouders zou een niet met naam genoemde Nederlandse miljardair het bod financieel ondersteunen, aldus de krant. Autointernationaal.nl meldt eveneens andere kapers op de kust. Het zou hier gaan om investeerder Merbanco in combinatie met een Zweeds consortium.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding