Na Toyota ligt nu Daimler onder vuur in VS

Het Duitse Daimler is in de VS beschuldigd van omkopingspraktijken. Daimler zou gedurende de laatste tien jaar in minimaal 22 landen ambtenaren hebben omgekocht om op die manier deals in de wacht te slepen. De autofabrikant moet zich op 1 april verantwoorden voor het Gerechtshof in Washington.

Dan is er een hoorzitting. De Amerikaanse aanklacht klinkt nogal serieus: conspiracy and falsifying books and records under the Foreign Corrupt Practices Act. Uit stukken zou blijken dat Daimler honderden betalingen heeft gedaan, bij elkaar voor tientallen miljoenen dollars. Alleen de Amerikaanse omkopingspraktijken zouden Daimler volgens justitie meer dan vijftig miljoen dollar voordeel hebben opgeleverd. Zowel Daimler als het Amerikaanse Ministerie van Justitie weigerde commentaar te geven over deze kwestie, zo meldt Automotive News. Die meldde ook dat de Duitse onderneming van plan zou zijn 185 miljoen dollar te betalen om de zaak te schikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Na Toyota ligt nu Daimler onder vuur in VS - Automobielmanagement.nl

Na Toyota ligt nu Daimler onder vuur in VS

Het Duitse Daimler is in de VS beschuldigd van omkopingspraktijken. Daimler zou gedurende de laatste tien jaar in minimaal 22 landen ambtenaren hebben omgekocht om op die manier deals in de wacht te slepen. De autofabrikant moet zich op 1 april verantwoorden voor het Gerechtshof in Washington.

Dan is er een hoorzitting. De Amerikaanse aanklacht klinkt nogal serieus: conspiracy and falsifying books and records under the Foreign Corrupt Practices Act. Uit stukken zou blijken dat Daimler honderden betalingen heeft gedaan, bij elkaar voor tientallen miljoenen dollars. Alleen de Amerikaanse omkopingspraktijken zouden Daimler volgens justitie meer dan vijftig miljoen dollar voordeel hebben opgeleverd. Zowel Daimler als het Amerikaanse Ministerie van Justitie weigerde commentaar te geven over deze kwestie, zo meldt Automotive News. Die meldde ook dat de Duitse onderneming van plan zou zijn 185 miljoen dollar te betalen om de zaak te schikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding