Naar goed Nederlands gebruik is de specialisatie beter bekend buiten de landsgrenzen dan daarbinnen, vindt het comité van aanbeveling. En de toekenning van de prijs moet daar verandering in brengen. Mensen die de opleiding hebben gevolgd, zouden wereldwijd belangrijke posities innemen op het gebeid van ontwerpen van voertuigen.

Voorafgaand aan de huldiging sprak voorzitter Roelf de Boer van RAI Vereniging over de recente ‘beweging’ in het dossier Anders Betalen voor Mobiliteit, ofwel de Wet kilometerprijs. De draai van het CDA kwam aan de orde en tegelijkertijd werd vastgesteld dat ‘ieder weldenkend mens’ het erover eens zou zijn dat een nieuw kabinet na de verkiezingen verder moet met een systeem waarmee eerlijker betaald wordt voor het gebruik van de auto.

In een reactie bracht minister van Financiën Jan Kees de Jager naar voren dat de combinatie van vergroening en mobiliteit bij zijn ministerie hoog in het vaandel staat.

De Jager sloot af met een opmerking over de afbouw van de bpm en de ombouw daarvan in de motorrijtuigenbelasting. Nu hij, na de val van het kabinet, beperkt was in zijn mandaat liet hij zich ontvallen dat hij zich als CDA-politicus kon voorstellen dat de geplande afbouw van de bpm zoals die vastligt in wetgeving tot en met 2013 wellicht op een andere manier uitgevoerd zou moeten worden. Het waren slechts bespiegelingen want als demissionair minister kon hij daar geen beleid meer over maken.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding