Dat concludeert Cobben en Van Tulder Marketing en Sales Recruitment in Amsterdam na onderzoek op zijn website. ‘De bezoekers van onze website zijn dé specialisten in Nederland als het gaat om sales’, verklaart het bureau.

Net als voor de Tweedekamerverkiezingen van 2006 moesten bezoekers reageren op de volgende stelling:
Wie zou volgens u het beste scoren als verkoper van tweedehands auto’s?
Dat zegt namelijk iets over wie je kunt vertrouwen en echt een goed advies geeft. En wie komt straks het best voor uw belangen op als hij gekozen wordt? Ook hier draait het volgens het wervingsbureau om vertrouwen. 

Mark Rutte scoort het best en is daarmee de opvolger van Jan Marijnissen die de verkiezing in 2006 won. De nummers een en twee van de vorige keer, respectievelijk Jan Marijnissen en Wouter Bos doen zoals bekend niet meer mee, maar wonnen destijds veel zwevende kiezers. Het verschil tussen de polls en de uiteindelijke verkiezingsuitslag was in 2006 het grootst voor de winnaars van deze verkiezing.

Reden genoeg om te veronderstellen dat ook Rutte en Pechtold ten opzichte van de polls nog een sprong gaan maken als de uiteindelijke stemmen geteld worden.De hele lijst, waarbij de hoge score van Pechtold opvalt:
1. Mark Rutte (26%)
2. Alexander Pechtold (22%)
3. Geert Wilders (14%)
4. Rita Verdonk (11%)
5. Emile Roemer (9%)
6. Job Cohen (5%)
7. Femke Halsema (5%)
8. André Rouvoet (3%)
9. Jan Peter Balkenende (2%)
10. Marianne Thieme (1%)

zie: www.cobtul.nl