Britten stoppen steun aan autofabrikanten

De nieuwe Britse regering geeft de autofabrikanten in het land niet langer financiële steun.

"We willen samenwerken bij allerlei projecten maar de geldkraan gaat nu dicht. We beginnen ook niet aan een subsidieoorlog met andere landen, die kunnen we toch nooit winnen", aldus Vince Cable, minister van economische zaken, op het congres van de auto-organisatie SMMT.

De vorige regering in Londen heeft miljarden gepompt in een sloopregeling. Ook verleende ze zowel Nissan als Ford flinke financiële steun voor de productie van schonere auto’s in hun Engelse fabrieken. Cable: "Ik zeg daar niets kwaads over maar we leven nu in een andere wereld." Hij doelt daarmee onder meer op de enorme bezuinigingen die onlangs zijn aangekondigd door zijn collega Osborne van Financiën. Het is daarbij zo goed als zeker dat ook een eerder aangekondigde aankooppremie van bijna zesduizend euro voor elektrische auto’s alsnog wordt geschrapt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britten stoppen steun aan autofabrikanten - Automobielmanagement.nl

Britten stoppen steun aan autofabrikanten

De nieuwe Britse regering geeft de autofabrikanten in het land niet langer financiële steun.

"We willen samenwerken bij allerlei projecten maar de geldkraan gaat nu dicht. We beginnen ook niet aan een subsidieoorlog met andere landen, die kunnen we toch nooit winnen", aldus Vince Cable, minister van economische zaken, op het congres van de auto-organisatie SMMT.

De vorige regering in Londen heeft miljarden gepompt in een sloopregeling. Ook verleende ze zowel Nissan als Ford flinke financiële steun voor de productie van schonere auto’s in hun Engelse fabrieken. Cable: "Ik zeg daar niets kwaads over maar we leven nu in een andere wereld." Hij doelt daarmee onder meer op de enorme bezuinigingen die onlangs zijn aangekondigd door zijn collega Osborne van Financiën. Het is daarbij zo goed als zeker dat ook een eerder aangekondigde aankooppremie van bijna zesduizend euro voor elektrische auto’s alsnog wordt geschrapt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding