Dat meldde het AD. Mulder: "Dit lek moet worden gedicht, ook al is het een teleurstelling voor veel mensen die nu net zo’n auto hebben gekocht". Zij weet niet of er over herinvoering van de wegenbelasting voor alle auto’s wordt gesproken tijdens de formatie, die nu in volle gang is. "Wat ik wel weet is dat dit een ondoordachte maatregel is die ons heel veel geld kost." Als er over de kwestie wordt gesproken tijdens de onderhandelingen, kan Mulder op bijval van de PVV rekenen. Die partij stemde eerder tegen de invoering van de milieumaatregel die Prius-achtigen belastingvrij maakte.

Mulder is sowieso tegen belastingen die goed gedrag, zoals rijden in een schonere auto, moeten belonen. ‘Levensgevaarlijk’ noemt ze dat in de krant. "Belastingen zijn er niet om gedrag te veranderen maar om geld binnen te halen. Het risico is heel groot dat je met een gat in je begroting zit als mensen inderdaad hun gedrag veranderen." Uit cijfers van Bovag blijkt dat een op de vijf nieuwe auto’s nu belastingvrij is.

Stem mee op de poll rechts onderop de homepage van deze site.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding