Dat meldt The Financial Times vandaag. Ford verkoopt auto’s in Tunesië via een bedrijf dat deels eigenaar is Belhassen Trabelsi, de zwager van de ex-president. Ford heeft verklaard dat het ‘de relatie met de importeur van Ford-auto’s in Tunesië gaat bezien in het licht van vragen die gedurende de laatste dagen zijn opgekomen’. Daimler bekijkt de ontwikkelingen in Tunesië en bij Le Moteur, zijn importeur ter plekke. Le Moteur is eigendom van Marouane Mabrouk, een schoonzoon van Ben Ali. Daimler heeft gezegd te zullen handelen in lijn met zijn ‘zero corruption policy’.

Gedurende de grote volksopstand die leidde tot het vertrek van Ben Ali, hebben betogers auto’s vernield die zijn geïmporteerd door Mohamed Sakher al-Materi, ook een schoonzoon van Ben Ali, die baas is van een bedrijf dat importeur is van Porsche, Volkswagen, Audi en Kia. Audi heeft verklaard dat het zijn export naar Tunesië heeft uitgesteld omdat men niet zeker kon zijn dat de auto’s er veilig zijn. ‘We moeten bekijken of we zaken kunnen blijven doen met deze partner’.

De interim-regering in Tunesië heeft een commissie ingesteld die onderzoek moet doen naar vermeende corruptiepraktijken in Tunesië.