Ghosn is op het matje geroepen bij de ministers Lagarde (financiën) en Besson (industrie) om de turbulente afgelopen week te bespreken. Renault werd gedwongen zijn excuses te maken aan de drie hooggeplaatste managers in kwestie, nadat de officier van justitie de bewijsvoering van de beschuldigingen heeft afgewezen. De beschuldigden Balthazard, Rochette en Tenenbaum zouden gevoelige informatie over de ev-programma’s van Renault naar derden hebben doorgespeeld, onder meer ook naar een Chinese partij. Dat bericht had toen al een diplomatieke rel tussen China en Frankrijk tot gevolg. De twee ministers hebben een verklaring doen uit gaan waarin zij zeggen dat zij de uitkomsten zullen afwachten van een intern onderzoek bij Renault en dat zij daarna conclusies zullen trekken inzake ‘herstructurering van de organisatie’ en ‘persoonlijke verantwoordelijkheden’.

 

Ghosn heeft als een soort gebaar van boetedoening al aangekondigd dat hij bijvoorbeeld zijn 2010-bonus van 1,6 miljoen euro zal terugstorten. Maar een groep van minderheidsaandeelhouders zal op de aandeelhoudersvergadering van 29 april meer opheldering eisen over de totale ‘compensatie’ van de Braziliaanse mannetjesputter Ghosn, die ook nog eens ceo van Nissan is.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding