De regel gold dat enkel wagens die reeds geregistreerd waren voor 1959 nog mochten worden verhandeld. Deze regel zal vanaf vandaag een heel pak soepeler worden. De Cubaanse president, Raul Castro, heeft het strenge verbod opgeheven en vanaf vandaag is de koop en verkoop van nieuwe auto’s toegestaan.Al zijn er nog wel steeds beperkingen. Zo mogen nieuwe auto’s slechts worden ingevoerd als de koper een speciale toelating krijgt van de overheid. De bevolking zou positief gereageerd hebben op de verandering van de wetgeving. Het feit dat de mogelijkheid nu bestaat om nieuwe auto’s te kunnen kopen en verkopen, is al een hele verwezenlijking na die lange tijd van absoluut verbod.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding