Beide brancheorganisaties hebben een traditie op dit gebied: voorafgaand aan de verkiezingen nodigen ze de woordvoerders van de verschillende politieke partijen uit om onderling en met de zaal te debatteren over mobiliteit.

Aan de hand van een aantal stellingen zullen de woordvoerders uiteen zetten hoe hun partij om wil gaan met vraagstukken rond mobiliteit. Daarbij gaat het om zaken als autobelastingen, wel of niet belasten van de  leasefiets, hoe om te gaan met de onbelaste reiskostenvergoeding en de rol van tweewielers in stedelijke gebieden.

Alle grote partijen (SP, GroenLinks, ChristenUnie, PvdA, D66, CDA, VVD en PVV) hebben toegezegd aanwezig te zullen zijn. Het debat staat onder leiding van Rens de Jong van BNR, en is toegankelijk voor leden van RAI Vereniging en Bovag. Wie aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden door een e-mail met contactgegevens en het onderwerp te sturen aan info@raivereniging.nl. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding